SPONSORIZARE DE LA MICROINTREPRINDERI

In conformitate cu OUG 25/2018, incepand cu 01 aprilie 2018 se permite societatiilor din categoria microintreprinderilor sa beneficieze de facilitatea fiscala de deductibilitate a sponsorizarii din impozitul pe venitul microintreprinderilor datorat, in urmatoarele conditii:

  • sponsorizarea maxima deductibila este de 20% din impozitul pe venit datorat;

  • sponsorizarea microintreprinderilor sa fie facute catre ONG-uri si unitati de cult care sunt furnizori de servicii sociale, cu cel putin un serviciu acreditat;

  • sumele sponsorizate, care depasesc suma maxima deductibila, se reporteaza pe urmatorii 7 ani.

Microintreprinderile sunt obligate sa depuna o declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor, pana la data de 25 ianuarie a anului urmator.

Modelul si continutul acestei declaratii va fi aprobat prin ordin ANAF.

Atentie! Sponsorizarea poate fi acordata oricarei ONG, dar se beneficiaza de facilitatea fiscala numai in masura in care este acordata ONG-urilor si unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale, cu cel putin un serviciu acreditat.

ONG-urile furnizoare de servicii sociale acreditate, in conformitate cu Legea 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, pot fi alese din lista publica:

http://data.gov.ro/dataset

MONOGRAFIE ATELIER CROITORIE – METODA COST STANDARD MODUL DE IMPOZITARE A DREPTURILOR DE AUTOR INCEPAND CU 26.03.2018
Your Comment

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *