Protocol colaborare Anaf – ICI Bucuresti

Protocol colaborare Anaf – ICI Bucuresti

Un articol de interes scris de dl. Adrian Benta ( Consultant Fiscal si Auditor Financiar ):

OPANAF nr. 2152/2017 privind colaborarea intre Institutul de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti si ANAF.

ANAF va primi date despre utilizatorii domeniilor de internet.
Începând cu data de 3 august 2017, de la publicarea în Monitorul Oficial, intră în vigoare un protocol de colaborare între ANAF şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti.
Scopul acestui protocol este de a asigura către ANAF servicii de specialitate ale Registrului RoTLD din cadrul ICI București. În esență, ANAF dorește să afle informații cu privire la utilizatorii unui domeniu de internet cu extensia „numedomeniu.ro”. Transmiterea datelor se va face în formatul deținut de ICI București folosindu-se o cale de comunicare securizată.
Potrivit protocolului, această comunicare de date se realizează în baza unei motivări temeinic justificate pentru îndeplinirea unor măsuri de interes public național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii și fraudei fiscale sau vamale, precum și în scopul creșterii gradului de colectare a impozitelor și taxelor.
Ambele instituții se angajează să respecte legislația privind protecția datelor personale, respectiv prelucrarea datelor se va face „cu respectarea drepturilor persoanei vizate” la informare, acces și intervenție asupra datelor, de opoziție și dreptul de a se adresa justiției.
Ambele instituții se obligă să aplice măsuri tehnice și organizatorice împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, împotriva pierderii, modificării sau dezvăluirii neautorizate, precum și împotriva oricărei forme de prelucrare ilegală.
Instituțiile se angajează ca începând cu data de 25 mai 2018 când intră în vigoare un nou regulament european privind protecția datelor personale să facă demersurile necesare pentru transpunerea practică a reglementărilor comunitare.
Protocolul a fost încheiat pentru o perioada de un an de zile și se reînnoiește automat dacă niciuna dintre instituțiile semnatare nu îl denunță în mod unilateral.”

E.T.I.C. EXPERT recruteaza economist junior ACTIVITATE DEPENDENTA VERSUS ACTIVITATE INDEPENDENTA
Your Comment

Lasa un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *